Preverite, če trpite za simptomi zastrupljenosti z živim srebrom in ostalimi težkimi kovinami!

Kako se razstrupimo?

ODSTRANITEV VZROKOV ZASTRUPLJANJA

1. FAZA: odstranjevanje amalgamskih zalivk

O pravem razstrupljanju lahko govorimo šele tedaj, ko se znebimo amalgamskih zalivk. Sam postopek zamenjave je lahko tvegan, saj lahko pripelje do dodatne zastrupitve. Brušenje stare plombe sprošča veliko živega srebra in ostalih težkih kovin, ki sestavljajo amalgam. Če zobozdravnik stare plombe ne bo takoj posesal, tvegate, da jo boste večji del zaužili. Poiščite si dobrega zobozdravnika, ki ima znanje in izkušnje z varnim odstranjevanjem amalgamskih zalivk. Pojdite k zobozdravniku, ki se zaveda nevarnosti živega srebra na vaše zdravje! Predlagam vam samoplačniškega zobozdravnika, saj vas bo večina zobozdravnikov iz javnega zdravstva ob omembi zamenjave vseh amalgamskih zalivk le grdo pogledala. V enem mesecu je varno odstraniti največ dve amalgamski zalivki. 


Odstranjevanje amalgamskih zalivk v telo sprosti večje količine živega srebra, ki se za tem še nekaj tednov giblje po telesu, preden se uskladišči. Seveda je najbolje, da odstranimo čim več prostih težkih kovin iz amalgama. Če ga v tej fazi ne ujamemo, se bodo zasidrala v tkiva, od koder ga bomo težje odstranili. Iz krvnega obtoka jih najlažje izločimo, če uživamo večje količine alg Chlorella za katere so znanstveniki ugotovili, da nase odlično vežejo strupe, še posebej težke kovine. To faza naj traja vsaj kakšen mesec, preden se lotite razstrupljanja starih zalog živega srebra v tkivu.

V primeru, da imate v zobeh amalgamske zalivke, vam priporočam, da z uživanjem alg Chlorella začnete takoj, saj boste tako preprečili, da bi se živo srebro, ki se vsak dan med hranjenjem, pitjem in ščetkanjem zob izloči v vaš krvni obtok, odložilo v telesu, od koder ga je potem veliko težje izločiti. Količino alg povečajte tri dni pred odstranitvijo amalgamske zalivke. Takoj po obisku pojejte 5 tablet ter z večjim odmerkom nadaljujte še dva dni po odstranitvi amalgamske zalivke.

Postopek pred, med in po odstranitvi amalgamske zalivke pri zobozdravniku:

  • 3 dni pred odstranitvijo zaužijemo 3 x 3 g alg (6 tabletk naenkrat)
  • na dan odstranitve 3 x 3 g alg; 5 tablet zgrizemo in izpljunemo takoj po odstranitvi
  • naslednje tri dni vzamemo 3 x 3 g alg
  • do naslednje odstranitve 2 x 1,5 g alg

bio alge chlorella (klorela)

Pri nakupu alg morate biti pozorni, da boste kupili kakovostne in biološko pridelane alge Chlorella, ki bodo poskrbele za odstranjevanje živega srebra in ostalih težkih kovin iz krvnega obtoka. Kakovostne alge morajo biti gojene v zaprtih sistemih, da nase ne vežejo težkih kovin iz ozračja. Bodite pozorni, da so alge biološko pridelane in imajo certifikat! Tako alge Chlorella kot čemaževa in koriandrova tinkura, ki jih ponujamo na tej spletni strani, so proizvedeni v Nemčiji in imajo vse potrebne certifikate.

RAZSTRUPLJANJE STARIH ZALOG

Skozi leta se nam je živo srebro naložilo v tkiva, možgane, živčevje in v kostni mozeg. Obstajajo načini, kako odstraniti že nakopičene zaloge živega srebra. Pri razstrupljanju, ki traja več mesecev, je potrebna potrpežljivost, saj se nam je živo srebro in ostale težke kovine v telesu nabirale nekaj desetletij, prehitro čiščenje pa bi povzročilo preveliko koncentracijo strupa v telesu naenkrat. Po odstranitvi amalgamskih zalivk se zato lotimo odstranjevanja živega srebra iz tkiv, šele kasneje iz bolj globokih skrivališč, kot so živčevje, možgani in kostni mozeg, kjer težke kovine povzročajo največjo škodo.

2. FAZA – razstrupljanje tkiv, mišic, maščob in organov

Do sedaj ste uživali le alge Chlorella, ki jim sedaj dodate čemaževo tinkturo, ki začne sproščati živo srebro in ostale težke kovine iz tkiv, maščobe, mišic in organov. Zraven vsak dan vzemite večji odmerek alg Chlorella. Priporočljiva dnevna količina je 10 g. To pomeni, da zaužijete 20 x 500 mg tabletk. Tabletke si razporedite na tri dnevne doze (zjutraj 7, opoldne 6, zvečer 7). Čemaževa tinktura redno sprošča živo srebro iz tkiv, zato je pomembno, da živo srebro, ki se je izločilo v krvni obtok, alge v krvnem obtoku ujamejo in izločijo iz telesa, preden bi se le-to ponovno naložilo v katerem drugem tkivu. 

Ta faza traja od 2 meseca do 4 mesecev, kar je odvisno od ravni zastrupljenosti. Če niste prepričani, da ste se do konca razstrupili, nadaljujte z uživanjem čemaževe tinkture.

čemaževa tinktura

3. FAZA – razstrupljanje živčevja, možganov in kostnega mozga

Živčevje, možgani in kostni mozeg so najgloblja skrivališča živega srebra, zato je to najbolj zahtevna in dolgotrajna faza razstrupljanja. V tej fazi kot sprožilec živega srebra iz teh področij uporabimo koriandrovo tinkturo. Koriander odpira živčne celice iz katerih se izloča živo srebro v krvni obtok. Ker koriandrova tinktura le poskrbi za izločanje živega srebra iz živcev in možganov v krvni obtok, moramo tudi v tej fazi poskrbeti za odstranjevanje živega srebra iz krvnega obtoka. Kot lovilec živega srebra tudi v tej fazi uporabljajte alge Chlorella, ki so pri tem izkazale kot najbolj učinkovite.

Ta faza traja najmanj dva meseca. Pri večji zastrupljenosti tudi več mesecev. 

koriandrova tinktura

Odmerek čemaževe in koriandrove tinkture

Čemaževo in koriandrovo tinkturo uživamo tako, da prvih pet dni pijemo 2 x dnevno 5 kapljic, nato pa vsak dan povečamo odmerek za eno kapljico, dokler ne preidemo 2 x dnevno na 20 kapljic. Čeprav morate biti pripravljeni na razstrupljevalne simptome, ki poslabšajo splošno počutje, v primeru, da se počutje zelo poslabša, zmanjšajte odmerek kapljic. Slabo počutje kaže na premočno razstrupljanje (v krvni obtoku se sprosti preveč živega srebra). Količina alg mora ostati enaka.