Preverite, če trpite za simptomi zastrupljenosti z živim srebrom in ostalimi težkimi kovinami!

Izberite zobozdravnika, ki vam bo varno odstranil amalgamske zalivke!

Kaj je najbolj pomembno pri odstranitvi amalgamskih zalivk oz. sivih plomb?

Odstranitev amalgamskih zalivk in menjava z belimi mora potekati pri zobozdravniku, ki je ozaveščen o nevarnosti amalgama in ima vso opremo (posebni karbidni svedri za odstranjevanje amalgama, zaščita ust z gumijasto opno, nastavki za vakumski sesalec), da odstranitev poteka na varen in pravilen način. Varen način odstranitve prepreči sproščanje hlapov iz starih plomb, ki lahko zaidejo v dihalne poti delčke starih plomb, ki jih lahko med odstranjevanjem pogoltnemo preko požiralnika.

Kljub vsem previdnostnim ukrepom, ki jih ima zobozdravnik je velika možnost, da ste skozi nos vdihnili nekaj hlapov. Zaradi preprečitve skladiščenja živega srebra v telesu pred in po odstranitvi amalgamske zalivke priporočamo uživanje alg Chlorella, ki zaradi svojih lastnosti nase vežejo težke kovine.

Seznam priporočenih zobozdravnikov

ZOBOZDRAVNIK

KRAJ

SPLETNA STRAN

E-MAIL

TEL. ŠT.

INFO O AMALGAMU

Zobozdravstvo Gros

Radeče

www.zobozdravstvo-gros.si

info@zobozdravstvo-gros.si

05 99 43 222

www.zobozdravstvo-gros.si/varno-odstranjevanje-amalgamskih-zalivk.html

Zobna ambulanta Prenadent

Ig

www.zobozdravstvo-prenadent.si

prenadent@siol.net

040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si/zalivke

Helena Poles, dr.dent.med.

Dekani

www.zobozdravnik-poles.si

zobna.dekani@siol.net

05 658 00 84

 V primeru, da imate v zobeh amalgamske zalivke, vam priporočam, da z uživanjem alg Chlorella začnete takoj, saj boste tako preprečili, da bi se živo srebro, ki se vsak dan med hranjenjem, pitjem in ščetkanjem zob izloči v vaš krvni obtok, odložilo v telesu, od koder ga je potem veliko težje izločiti. Količino alg povečajte tri dni pred odstranitvijo amalgamske zalivke. Takoj po obisku pojejte 5 tablet ter z večjim odmerkom nadaljujte še dva dni po odstranitvi amalgamske zalivke.

Postopek pred, med in po odstranitvi amalgamske zalivke pri zobozdravniku:

  • 3 dni pred odstranitvijo zaužijemo 3 x 3 g alg (6 tabletk naenkrat)
  • na dan odstranitve 3 x 3 g alg; 5 tablet zgrizemo in izpljunemo takoj po odstranitvi
  • naslednje tri dni vzamemo 3 x 3 g alg
  • do naslednje odstranitve 2 x 1,5 g alg

bio alge chlorella (klorela)

Pri nakupu alg morate biti pozorni, da boste kupili kakovostne in biološko pridelane alge Chlorella, ki bodo poskrbele za odstranjevanje živega srebra in ostalih težkih kovin iz krvnega obtoka. Kakovostne alge morajo biti gojene v zaprtih sistemih, da nase ne vežejo težkih kovin iz ozračja. Bodite pozorni, da so alge biološko pridelane in imajo certifikat! Tako alge Chlorella kot čemaževa in koriandrova tinkura, ki jih ponujamo na tej spletni strani, so proizvedeni v Nemčiji in imajo vse potrebne certifikate.

RAZSTRUPLJANJE STARIH ZALOG